De Groenteman van Waddinxveen -
RSS

Recente posts

Seizoensproducten
Seizoensgroenten
Seizoensproducten van de lente
Groente en fruit van komend seizoen
Heerlijk van dit seizoen....

Categorie├źn

Nieuws
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Vivian Reijs luidt aspergeseizoen op spectaculaire wijze in

In Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk is afgelopen donderdag voor de dertiende keer het nationale aspergeseizoen voor geopend verklaard. Onder het toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is Vivian Reijs door Dubbel A benoemd tot nieuwe aspergeambassadeur van 2014.Met een spectaculaire entree per helikopter, arriveerde de tv-presentatrice en voedingscoach Vivian Reijs bij Huis ter Duin. Na de eerste symbolische steek op het Noordwijker strand, werd de opening afgesloten met een walking dinner waarbij chef-koks enkele verrassende aspergegerechten serveerden.

Proef de lente aan zee!
Traditiegetrouw wordt op de tweede donderdag van april het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van een aspergeambassadeur, aan wie de oorkonde en het eerste kistje asperges is overhandigd. Dit jaar vond de opening plaats in Grand Hotel Huis ter Duin, een unieke locatie waar onder het thema Proef de lente aan zee! de koningin der groenten de vruchten van de zee ontmoette. Tijdens het walking dinner verrastten chef-koks de aanwezigen met lekkere aspergegerechten en een heerlijk glaasje wijn.

De heer Pieter Smits, voorzitter van Dubbel A, vertelt: "De jaarlijkse opening van het aspergeseizoen is een hoogtepunt voor heel culinair en aspergeminnend Nederland! In navolging van bijvoorbeeld het haringseizoen en de opening van het wildseizoen in het najaar, is de opening van het aspergeseizoen de enige landelijke opening van een groenteseizoen. En met het langzaam verdwijnen van kennis over de seizoenen is het van groot belang de aandacht hierop te blijven vestigen, zodat mensen kunnen blijven genieten van vers uit het seizoen ."

Richard Wilms, directeur van het Nederlands asperge centrum vult aan: "Sinds vorig jaar heeft het Nederlands asperge centrum de regie gekregen in de nationale opening van het aspergeseizoen. Reden hiervoor is de noodzakelijke krachtenbundeling en de kansen welke de opening biedt in combinatie met alle overige activiteiten uit de landelijke en generieke campagne 'Proef de lente!'.

Door de samenwerking kunnen we als paraplu fungeren voor alle regionale initiatieven en evenementen. Met een eenduidige boodschap bereik je simpelweg meer."

Vivian Reijs erkent de gezondheidsaspecten van asperges
Tv-presentatrice en voedingscoach Vivian Reijs werd vanmiddag benoemd tot nieuwe aspergeambassadeur en volgt daarmee Sandra Ysbrandy op, van wie Reijs de bijbehorende oorkonde ontving. Dat asperges lekker én enorm gezond zijn wist Vivian Reijs al lang. Als voedingscoach én hormoontrainer weet Reijs als geen ander dat voeding je hormoonhuishouding behoorlijk positief kunnen beïnvloeden. Met asperges in je menu kun je een heuse killer body kweken en bovendien werken asperges libido verhogend, zo staat op haar site te lezen.

Reijs vertelt: "Ik heb zelf mogen ervaren wat een gezonde leefstijl met je lichaam kan doen. Gezonder eten, regelmatig bewegen en een positieve mind kunnen ieders leven omtoveren tot een happy, healthy life. En asperges horen zeker in ieders gevarieerde menu. Geniet er dus van, zolang het seizoen duurt! Deze gezonde en overheerlijke groente verdient het om jaarlijks zo op de kaart gezet te worden!"

0 Reacties op Vivian Reijs luidt aspergeseizoen op spectaculaire wijze in:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint