De Groenteman van Waddinxveen -
RSS

Recente posts

Seizoensproducten
Seizoensgroenten
Seizoensproducten van de lente
Groente en fruit van komend seizoen
Heerlijk van dit seizoen....

Categorieën

Nieuws
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Genieten van Hollandse aardbeien

Een Nederlands gezin eet jaarlijks 2,5 kg aardbeien. Omgerekend zijn dat ongeveer 5 bakjes aardbeien. Tijd om eens meer te weten te komen over deze zoete lekkernij.Wist jij dat Hollandse aardbeien allemaal met de hand worden geplukt. Aardbeien zijn heel kwetsbaar en moeten daarom met zorg geplukt en in de bakjes gelegd worden.

Hoe herken je een echte Hollandse aardbei?
Het kroontje verraadt de herkomst van de aardbei. Een mooi puntig groen kroontje betekent: Hollandse aardbei. Aardbeien met een flinke groene pluim komen uit het buitenland. De telers daar gebruiken vaak Amerikaanse rassen die standaard een groot kroontje hebben.

Zijn Hollandse aardbeien allemaal even groot en even zoet?
Nee, de aardbeien groeien aan een soort takje waaraan meerdere aardbeien groeien. De plant verdeelt de aangemaakte suikers zo goed mogelijk over de groeiende vruchten heen.De eerste aardbei is ‘alleen’, krijgt dan al de suiker, kan goed groeien en groot worden. Deze noemen we ook wel de duimvruchten. Daarna groeien er meer aardbeien tegelijk die moeten de voeding delen en zijn wat kleiner. De allerlaatste aardbeien van het ‘takje’ zijn super zoete aardbeien.

Vitaminebommetjes
Geen enkele vrucht bevat zoveel vitamine C als de aardbei. Zelfs een sinaasappel geeft minder. Een portie aardbeien van 100 gram levert maar liefst 60 milligram vitamine C. Ofwel zes aardbeien eten per dag en je hebt je dagelijkse portie vitamine C binnen.

Meer weten?
Ga dan naar de website van Hollandse Aardbeien of vraag het aan uw groenteman.

0 Reacties op Genieten van Hollandse aardbeien:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint