De Groenteman van Waddinxveen -
RSS

Recente posts

Seizoensproducten
Seizoensgroenten
Seizoensproducten van de lente
Groente en fruit van komend seizoen
Heerlijk van dit seizoen....

Categorie├źn

Nieuws
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Slimme bewaartips

Soms kopen we net even iets te veel groente en fruit en ligt het in de koelkast of fruitschaal oud te worden. Voorkom dit door deze simpele trucjes om de producten wat langer goed houden:

Verse salade:
Verpak sla in een plastic zak of in een schaal en stop daar een stuk keukenrol bij. Zo wordt het vocht van de salade geabsorbeerd en gaat de krop langer mee.

Bananen:
Bananen blijven graag dicht bij elkaar, want dan worden ze minder snel bruin. Bind de steeltjes samen met wat vershoudfolie of zilverpapier.

Aardappelen en appels:
Stop een appel bij de aardappelen om te voorkomen dat er nieuwe scheutjes ontstaan.
Houdt je appels echter uit de buurt van ander fruit en uien, want datzelfde gas zorgt ervoor dat de rest van het fruit sneller zal rijpen.

Een azijnbadje voor je bessen:
Was bessen, frambozen en aardbeien in een mengeling van één kopje azijn met drie kopjes water, voor je ze in de ijskast zet. Dat doodt de schimmelsporen en bacteriën die bessen zo snel plat maken. Zorg er wel voor dat je ze goed afdroogt voor je ze weg zet.

Hangende uien: 
Stop de pijpen van een (oude) panty vol uien, en scheid de verschillende bollen van elkaar met een koord of elastiekje. Het ziet er misschien raar uit, maar de groente zal veel langer vers blijven.

Selderij:
Verpak de stengels in een stukje zilverpapier. De stof laat het gas, dat de selderij doet bederven, ontsnappen. Zo blijft je selderij veel langer knapperig.

Champignons
Bewaar champignons in een bruine papieren zak bewaren om schoon en droog te houden. In plastic bakje bederven ze sneller door het vocht.

Plastic flesjes hergebruiken:
Gebruik je plastic flesje om gesneden lente-uitjes in te vriezen.
Of gebruik je plastic flesje om plastic zakjes af te sluiten.

Gember:
Bewaar dit in de vriezer om het langer goed te houden en makkelijker te pellen.

Kruiden:
Kruiden zoals peterselie, basilicum, koriander en bieslook bewaar je het beste in een plastic zak afgebonden met een elastiekje of in vochtig keukenpapier.
Kruiden zoals thijm bewaar je weer het beste als een bosje los bij elkaar gebonden.
Of bewaar je kruiden in de vriezer. Leg de kruiden in een ijsblokjesvorm en vul deze met olijfolie. Werkt het beste met rozemarijn, salie, thijm en oregano.

Avocado:
Er zijn veel manieren om je aangesneden avocado groen te houden. Zo kan je bijvoorbeeld citroensap of olie gebruiken.

Asperges:
Bewaar asperges net als een bosje bloemen; in een pot of vaas gevuld met water en afgedekt met een plastic zak.
Werkt ook voor koriander en peterselie.

Tomaten:
Bewaar ze in een papieren zak buiten de koelkast.

Glazen potten houden je producten langer vers dan plastic bakjes.

(bron: http://www.buzzfeed.com/peggy/27-ways-to-make-your-groceries-last-as-long-as-pos#.xyW5V1Gry)

0 Reacties op Slimme bewaartips:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint